Vegetable Garden On a Hill

 

Problems can be a part of a solution.  After foundational work altered this home’s backyard, space was made for a fresh design - a levelled area for a vegetable garden, new pathways to better access a workshop on the side of the house, and native perennials to attract beneficial insects like butterflies.  The landscape was once limited by slope and water movement.  Now details like the dry laid stone wall that allows water to pass through it rather than build up behind it - not only protect the hillside - but also provide texture and beauty.  What could have been a muddy mess is a source for food, flowers, and stabilization.   

Before 

Before 

After - Raised Vegetable Bed - Note the switchgrasses will mature and soften the area around the foundation steel beam. 

After - Raised Vegetable Bed - Note the switchgrasses will mature and soften the area around the foundation steel beam. 

Our Land Organics truly did what we thought was nearly impossible. The redesign of our backyard is not only beautiful, but is far more functional and will be bountiful when it serves up its full potential of veggies and flowers. John and his crew could not be more creative, industrious and pleasant to have around. We are so grateful.
— Ceil D. - Ft. Thomas, KY
Before and After

Before and After